Яйца на сач
Приготвяне
1 час
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В тефлонов тиган запържваме без мазнина месото 2-3 минути. След това добавяме виното. Оставяме да се задуши 5-6 минути и добавяме гъбите. Овкусяваме със сол и бял пипер (подправките са по желание) и оставяме да се задушава, докато се изпари течността, като от време на време разбъркваме. В подходящ съд разбиваме яйцата с малко сол, прибавяме нарязаните пиперки и задушеното месо с гъби, разбъркваме и всичко това изсипваме в предварително намазнен сач. Поставяме в студена фурна и печем на 200 градуса, докато се запече добре. След това вадим, поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до златиста коричка. Гарнираме с нарязан домат или по избор на готвача!
Приятен апетит!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп