Ягодов пай

Ягодов пай Лакомник
Ягодов пай
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

2 ч.ч. брашно

1/2 ч.л. сол

6 с.л. изстудено брашно, нарязано на малки парченца

1 с.л. лимонов сок

2 до 4 с.л. студена вода

За пълнежа:

400 г ревен, наситнен

600 г ягоди, нарязани на половина

2 ч.л. валнилена есенция

1 ч.ч. захар

1/4 ч.ч. царевично нишесте

1 ч.л. джинджифил

1 с.л. масло, нарязано на малки парчета

1 1/2 с.л. захар

Начин на приготвянe

В миксер смесете брашното, солта, маслото и бъркайте докато се смеси добре и се получат шупли. Докато работи миксера, добавете лимоновия сок, и водата по 1 с.л. лъжица, докато тестото започне да се отлепя от стените на купата.

Омесете тестото на топка и разделете на две. Притиснете всяка половинат във формата на диск. Увийте в найлон и оставете за 1 час в хладилник.

Загрейте фурната на 150 градуса. Намазнете форма за пай.

Едната част от тестото разстелете на набрашнен плот. Сложете го във формата, като притискате към дъното и стените. Другата част от брашното разстелете на по-малък кръг и го нарежете на ленти, широки около 2 см.

Смесете ревена с ягодите и ванилията. Смесете захарта с царевичното нишесте и джинджифила и смесете с плодовете. Разстелете върху тестото, сложете на места маслото. Наредете лентите тесто като ги кръстосвате. Притиснете краищата към тестената основа. Поръсете 1 1/2 с.л. захар.

Печете 75 минути на 150 градуса. Покрийте с фолио, ако паят стане кафяв. Сервирайте на стайна температура.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц