Ягодово парфе
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
1 чаша от ягодите пасирайте с 1 с. л. захар. Няколко цели ягоди нарежете на четвъртинки или на половина. Разбийте изварата, ванилията, оставащата захар и сметаната. Готовия кекс натрошете, но да не се получат трохи, а хапки. Запържете в сух тиган бадемите за 3-4 минути. След това започнете да подреждате парфето на слоеве, като първият е от кекс, след това пюрето от ягоди, няколко парчета цели ягоди, а след това сместа с изварата. След това повторете. Отгоре поръсете с бадеми, а по желание и разбита на сняг сметана. Преди поднасяне охладете добре десерта.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп