Ягодова панакота



Приготвяне
40 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Намазнете 8 купички или чаши. Пюрирайте ягодите и захарта в блендер докато получите хомогенна смес. Минете сместа през цедка, за да остраните семките. Добавете ванилията. Отстранете 1 ч.ч. от сместа.
Разбъркайте желатина с 1⁄4 ч.ч. вода и оставете 5 минути да се размекне. Сложете купата в съд с вряща вода, за да се разтвори желатина. Затоплете млякото в касерола, отстранете от котлона и добавете желатина. Преместете в друг съд и смесете с 1 ч.ч. от ягодовата смес и сметаната. Разбийте добре. Сипете в купичките. Охладете в хладилник купичките, покрити за около 4 часа. Обърнете крема в чинийки и гарнирайте с останалото ягодово пюре.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп