Ябълков пай със сметанов крем

Лесна идея за вкусен домашен сладкиш


Приготвяне
60 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Смесете брашното със сметаната и прибавете разтопеното масло. Прибавете содата и разбъркайте докато получите гладко тесто. Покрийте го с фолио и оставете на страна. Обелете и почистете ябълките от сърцевината, без да ги разрязвате. Разстелете тестото в намаслена тава като издърпате краищата покрай формата.
С помощта на белачка обелете ябълките, така че да се получи като чипс. Плодовете трябва да напълнят равномерно тестото, почти до краищата.
Пригответе като смесите сметаната, захарта, яйцето, брашното и разбиете до еднородна смес. Залейте равномерно ябълките и запечете за около 50 минути при 180 градуса.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп