




В малка купа смесете олиото, захарта, яйцата и ванилията и объркайте до получаването на еднородна смес. В по-голяма купа пресейте брашното с бакпулвера и канелата. Към сухата смес прибавете кремообразната смес, разбъркайте, докато се усвои, прибавете ябълките и орехите и бъркайте, докато всичко се омеси добре. Получената смес разпределете във форми за мъфини, покрити с хартиени кошнички, като пълните до 2/3 от височината им.
Топингът:
Изсипете маслото, брашното и захарта в купата на малък блендер и с ножа на блендера омесете до получаването на трохи. Ако нямате блендер, намачкайте продуктите с вилица и претрийте сместа с пръсти до получаването на трохи. Получените трохи разпределете върху тестото в кошничките. Печете в предварително загрята до 175°С градуса фурна около 30-35 минути.
