Щрудел с плънка от ябълки
Приготвяне
1 час
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Ябълките се настъргват на ренде и към тях се прибавят сухарът, орехите, захарта, канелата и стафидите. Всичко се разбърква добре и това е за плънката. В тава, намазана с мазнина, се слагат по 2-3 кори, които се напръскват с мазнина и отгоре се поставя част от плънката. Корите се редят както при наложена баница. След това отново се слагат 2-3 кори и плънка и така, докато свършат корите. Щруделът се пече в умерено силна фурна. След като изстине, го нарежете и поръсете с пудра захар. По ваше желание може да се приготви и лек захарен сироп и да се сиропира.
Да ви е сладко!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп