Щрудел с локум

Щрудел с локум Лакомник
Щрудел с локум
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

2 пакета кори

2 кутийки локум

4-5 ябълки

2 ч.ч. захар

1 ½  ч.ч. орехи

250 мл газирана вода

олио

канела

стафиди

пудра захар

Начин на приготвянe

В намаслена тавичка се редят по три кори и се слагат първо 1 лъжица олио, настъргана ябълка, канела, орехи, захар, локум и стафиди. Отново се нареждат три кори и плънка, най-отгоре се завършва с кори. Щруделът се реже на малки хапки, докато е суров, полива се по прорезите с газираната вода и малко олио. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна до зачервяване. Изстиналият щрудел се поръсва с пудра захар.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц