Щрудел с грис и ябълки

Щрудел с грис и ябълки Лакомник
Щрудел с грис и ябълки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. грис

1 ч.ч. брашно

1 ½ ч.ч. захар

150 г масло

1 бакпулвер

2 ванилии

1 ч.л. канела

4-5 ябълки

Начин на приготвянe

В дълбок съд се слагат брашното, гриста, 1 ч.ч. захар, бакпулвер, ванилия и се разбърква добре. Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде, прибавя се ½  ч.ч. захар, канела и се разделя на три части. В намаслена тавичка се сипва 1/3 от тестото, отгоре ябълки, пак тесто, пак ябълки и се завършва с тесто. Щрудела се залива с маслото и се пече в умерена фурна. Сервира се поръсен с пудра захар.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц