Щрудел със спанак и сирене
Супер интересна идея за закуска
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Фурната се загрява на 170С. Разстила се листът бутер тесто. Поръсва се с галетата. Спанакът се почиства, измива и се слага мокър в тенджера. Тенджерата се загрява само докато спанакът се слегне, сваля се от огъня и спанакът се измива под течаща вода. Отцежда се много добре и се разпределя върху тестото. Върху него се разпределя изварата, подправките, чесънът и магданозът. Поръсва се натрошеното сирене. Тестото се навива на руло и се слага в тава с хартия за печене, като ръбът на рулото е от долната страна. Правят се няколко напречни разреза по щрудела и се пече около 1 час.
Още по темата
В купа разбийте яйцето със сол, прибавете содата, киселото мляко и лъжица по лъжица прибавяйте брашното и разбърквайте добре, докато тестото стан меко.
Нарежете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп