
Гладък и кремообразен чийзкейк със свеж вкус




Начупваме бисквитите и ги смиламе с блендер. В тенджера слагаме маргарина и го разтопяваме на среден огън. Добавяме към него смлените бисквити и разбъркваме, за да поемат мазнината. Получената смес слагаме във форма за чийзкейк, като притискаме с ръце или шпатула. Прибираме в хладилника за 60 мин. Разбиваме сметаната в подходящ съд, прибавяме крема сиренето и отново разбиваме. Начупваме шоколада на парчета и ги оставяме да се разтопят на водна баня. В друг съд разбиваме белтъците на твърд сняг. Леко изстиналият шоколад сипваме при сметаната заедно с белтъците. Изваждаме формата за чийзкейк от хладилника, сипваме в нея цялата смес и прибираме в хладилника за още 3 часа. Преди да сервираме готовия кейк, поръсваме с кокосовите стърготини и смлените бадеми.

