Вкусен летен десерт за цялото семейство
Загрейте фурната до 180 градуса. Бисквитите се натрошават и се размесват с маслото и захарта, до получаването на лепкави трохи. Сместа изсипете във форма или кръгла тавичка и притиснете силно с лъжица, за да излезе въздухът. Блатът изпечете за около 5 минути на 220 градуса на предварително загрята фурна. В купа, разбийте с миксер крема сиренето, докато стане пухкаво. Постепенно добавете млякото, после яйцето, ванилията и лимоновия сок. Разбъркайте до хомогенна смес.
Разпределете малините върху основата на блата и изсипете крема отгоре. Печете още 30-35 минути. Разтопете шоколада в тенджерка, заедно със сметаната и бъркайте на слаб огън, докато сместа започне да се сгъстява. Изсипете шоколада върху кейка. Поднесете го охладен.
* Могат да бъдат приготвени индивидуални порции - използват се рингове с диаметър според желанието ви. Продават се в големите супермаркети.