Шоколадово-кафеен мус

Шоколадово-кафеен мус Лакомник

Нежно кремче за следобедното кафе

Шоколадово-кафеен мус
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г черен шоколад

200 мл кафе

150 мл течна сметана

4 жълтъка

5 с.л. захар

Начин на приготвянe

Изсипете готовото кафе в малка тенджера. Добавете начупеният шоколад и го разтопете на слаб огън. След това махнете съда от огъня и добавете жълтъците един по един при непрекъснато бъркане.

Разбийте сметаната със захарта и смесете с шоколадовата смес. След това разлейте във форми или чаши и оставете да стегне за няколко часа в хладилник. Може да гарнирате с настърган шоколад или бишкоти при сервиране.

Кремът ще бъде по-лек, ако вместо сметаната разбиете на сняг белтъци и ги прибавите към муса. Десертът става по-вкусен и пухкав, ако направите комбинация с белтъци и сметана.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц