




На слаб огън разтопете маслото и горчивия шоколад и леко охладете. В купа разбийте яйцата, захарта и ванилията. Изсипете при шоколадовия микс. На етапи прибавяйте брашно, докато бъркате с миксер. Добавете орехите. Изсипете в намаслена тава. Печете на 180 градуса за половин час и проверете готовността със суха клечка. Изстудете на метална решетка.
За крема в малко тиганче сложете белия шоколад и маслото. Сложете на слаб огън докато се разтопят и отстранете. Сложете в хладилника за 30-40 минути докато се охлади. В купа бийте сметаната докато шупне, добавете към сместа с белия шоколад. Разбийте с миксер на средна скорост около 4 минути, докато се получат шупли. Прибавете ментовите бонбони. Сместа разстелете върху кексчетата.
За глазурата в тиган разтопете на слаб огън горчивия шоколад и сметаната и отстранете. Добавете в маслото и бъркайте да се разтопи. Охладете на стайна температура. Разстелете върху ментовия крем внимателно. Покрийте тавичката и изстудете в хладилник 1 час. Нарежете десерта на квадратни порции и по желание гарнирайте с цели ментови бонбони. Съхранявайте в хладилник.
