Шоколадови хапки с мента

Шоколадови хапки с мента Лакомник
Шоколадови хапки с мента
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

1 ч.ч. масло, нарязано на кубчета

300 г черен шоколад, настърган

4 яйца

2 ч.ч. захар

2 ч.л. ванилия на прах

1 1/2 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч. нарязани или едро смлени орехи

За крема:

120 г бял готварски шоколад, настърган

1/4 ч.ч. пълномаслена сметана, замразена

1 ч.ч. спрей сметана

15 ментови бонбона, смлени

За глазурата:

150 г горчив шоколад, настърган

1 ч.ч. спрей сметана

2 с.л. масло, разтопено

Начин на приготвянe

На слаб огън разтопете маслото и горчивия шоколад и леко охладете. В купа разбийте яйцата, захарта и ванилията. Изсипете при шоколадовия микс. На етапи прибавяйте брашно, докато бъркате с миксер. Добавете орехите. Изсипете в намаслена тава. Печете на 180 градуса за половин час и проверете готовността със суха клечка. Изстудете на метална решетка.

За крема в малко тиганче сложете белия шоколад и маслото. Сложете на слаб огън докато се разтопят и отстранете. Сложете в хладилника за 30-40 минути докато се охлади. В купа бийте сметаната докато шупне, добавете към сместа с белия шоколад. Разбийте с миксер на средна скорост около 4 минути, докато се получат шупли. Прибавете ментовите бонбони. Сместа разстелете върху кексчетата.

За глазурата в тиган разтопете на слаб огън горчивия шоколад и сметаната и отстранете. Добавете в маслото и бъркайте да се разтопи. Охладете на стайна температура. Разстелете върху ментовия крем внимателно. Покрийте тавичката и изстудете в хладилник 1 час. Нарежете десерта на квадратни порции и по желание гарнирайте с цели ментови бонбони. Съхранявайте в хладилник.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц