Шоколадови трюфели
Лесен, ефектен и икономичен десерт без печене
Приготвяне
35 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Белтъците се разбиват с пудрата захар. Добавят се ромът, част от орехите, настърганият шоколад и счуканите на прах бисквити. Всичко се смесва до получаването на еднородна смес, която се разделя на топчета. Във всяко топче се прави вдлъбнатинка, в която се слага пълнеж и се закрива, за да не се вижда. Готовите трюфели се овалват в останалите счукани орехи и настърган шоколад. За пълнежа: смесват се маслото с пудрата захар, настърганите сварени жълтъци и ромът.
Още по темата
Слагаме кондензираното мляко, кравето масло и какаото в дълбока тенджера с незалепващо покритие. На не много силен котлон бъркаме непрекъснато, за да не...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп