Шоколадови палачинки
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Брашното се пресява с какаото в купа, след което се прибавят яйцата и се разбиват. След това шоколада и млякото се смесват в средна тенджера и се слага на слаб огън за да се разтопи шоколада. Млякото и разтопения шоколад се прибавят към брашното и се разбива докато се получи еднородна смес.
Добавя настърганата кора от портокал и се разбърква добре. В тиган с дебели стени се загрява олио и се пекат палачинките, като с черпак се взима не голямо количество от сместа и се разлива добре в тигана, така че да покрие цялото дъно. Палачинката се обръща да се изпече и от другата страна. Преди всяка нова палачинка се слага 1 ч. л. олио в тигана.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп