Шилешка яхния с пресен лук

Шилешка яхния с пресен лук Лакомник
Шилешка яхния с пресен лук
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г шилешко месо

5 връзки зелен кромид лук

1 връзка зелен чеснов лук

мазнина (олио, масло, маргарин)

25 г краве масло

1 с.л. доматено пюре

3 домата

1 с.л. брашно

1 ч.л. червен пипер

1/2 връзка магданоз

1/4 връзка джоджен (2-3 стръка)

1/2 връзка копър

черен пипер

сол на вкус

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на порции и се задушава заедно с дребно нарязаната бяла част на 1 връзка от зеления лук в 1/2 от мазнината и малко бульон или вода. Като омекне лукът, се прибавят червеният пипер, разреденото доматено пюре и сол, долива се още горещ бульон или вода и месото се оставя да ври при умерена температура до пълно омекване. Тогава се прибавя останалият лук (кромид и чесън), нарязан на парчета, дълги 3-4 см, и задушен в останалата 1/2 от мазнината, а малко по-късно се слагат обелените и нарязани червени домати. Преди да се отстрани от нагревателната площ, готовото ястие се подправя с кравето масло и черен пипер и се поръсва с дребно нарязаните листни подправки – джоджен, копър и магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц