Шекерпаре

Шекерпаре Лакомник
Шекерпаре
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Айсел Ридванова Бейтулова, с. Средорек
Лакомник Необходими продукти

За тестото:
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
3 яйца (единият жълтък се отделя за отгоре)
брашно, колкото поеме
За шербета:
3,5 ч.ч. захар
4 ч.ч. вода

Начин на приготвянe

Всичките продукти се смесват, докато се получи меко тесто. Оформят се продълговати и леко сплеснати форми и се поставят в намазнена тава. С помощта на вилицата се правят ивици върху шекерпаретата, след което се намазват с отделения жълтък, пекат се във фурна, загрята на 170 градуса. Докато се пекат, се приготвя шербетът. Извадените топли шекерпарета се заливат със студения шербет и се оставят да попият шербета. По желание може да се сервира със сладолед.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц