Шаран с орехи и стафиди



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

4

Начин на приготвянe
Шаранът се почиства и се измива добре, посолява се и се оставя да престои около 1 час. Желателно е отворът на корема да не е много голям. Задушава се нарязаният лук в олиото. Прибавя се оризът и се задушава отново 15-20 минути. Добавят се галетата, орехите, захарта, стафидите, канелата, смленият червен и черен пипер и 1 с.л. вода. Сместа се разбърква добре. Шаранът се напълва и се зашива. Поставя се в тава. Полива се с олио и размито в малко вода доматено пюре. Поръсва се със смлян черен пипер и брашно. В тавата се доливат 400 мл топла вода. Пече се в предварително загрята на 200°С фурна, покрит с фолио, 30 минути. Фолиото се маха и се запича още 10-15 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп