Шаран с орехи и стафиди

Шаран с орехи и стафиди Лакомник
Шаран с орехи и стафиди
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 шаран - 1.5-2 кг
2 глави лук

100 г ориз
200 мл олио
2 с.л. галета
3 с.л. орехи
10-15 стафиди
1 ч.л. червен пипер
1 щипка канела
1/2 ч.л. захар
сол
черен пипер
6-7 с.л. доматено пюре
2-3 с.л. брашно

Начин на приготвянe

Шаранът се почиства и се измива добре, посолява се и се оставя да престои около 1 час. Желателно е отворът на корема да не е много голям. Задушава се нарязаният лук в олиото. Прибавя се оризът и се задушава отново 15-20 минути. Добавят се галетата, орехите, захарта, стафидите, канелата, смленият червен и черен пипер и 1 с.л. вода. Сместа се разбърква добре. Шаранът се напълва и се зашива. Поставя се в тава. Полива се с олио и размито в малко вода доматено пюре. Поръсва се със смлян черен пипер и брашно. В тавата се доливат 400 мл топла вода. Пече се в предварително загрята на 200°С фурна, покрит с фолио, 30 минути. Фолиото се маха и се запича още 10-15 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц