Шаран плакия по харманлийски

Шаран плакия по харманлийски Лакомник
Шаран плакия по харманлийски
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Галина Тенчева, Харманли
Лакомник Необходими продукти

1 голям шаран
За плънката:
1 к.ч. орехи
1 к.ч. сварени гъби
1 филия бял хляб (накиснат в прясно мляко)
50 г колбас
1/2 връзка магданоз
черен пипер
2-3 скилидки чесън.
За соса:
2 глави лук
2-3 домата
1-2 моркова
1/2 връзка магданоз
листа керевиз
1-2 дафинови листа
2-3 зърна бахар
черен пипер
1 к.ч. олио
1 лимон
1 к.ч. вино
1 к.ч. вода

Начин на приготвянe

Ситно нарязаните гъби и колбас се смесват с хляба, чесъна, магданоза, орехите и черния пипер. Пълни се шаранът и се зашива. Слага се в тавичка, а наоколо се нареждат лукът, морковите и доматите. Сипваме виното и водата, поръсваме магданоз, подправките и солта и печем 1 час. Обръщаме внимателно 1 път рибата в тавата. Поднасяме я с резенчета лимон и подходяща салата.

Бон апети!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц