Чорба от телешки език
Приготвяне
2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Езикът се измива, залива се със студена вода и се оставя да ври на тих огън. При кипване пяната се отстранява с цедка. Посолява се на вкус.
В отделен съд се варят в малко вода зеленчуците, нарязани на по-едро, а лукът - на ситно. Когато омекнат, се прибавят картофите, а след кипването им се прибавят нарязаните домати и черният пипер на зърна.
Свареният език се изважда, обелва се от кожата и се нарязва на парчета. Бульонът, в който е врял, се прецежда и част от него се изсипва в съда със сварения зеленчук. Прибавят се кравето масло и нарязаният език. Ако е необходимо, се добавя сол. Ври още 10 минути на слаб огън, след което се сваля и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп