Чорба от свинско месо
Приготвяне
70 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се нарязва на дребни парченца, залива се със студена вода и се вари. При кипване пяната на бульона се отстранява до бистрота. Посолява се на вкус. Прибавят се олиото, дребно нарязаният лук и нарязаните на кубчета морков, целина и домати, червеният пипер и лютата чушка. Около 15 минути преди свалянето на чорбата от огъня се слага оризът или стритото на ситно фиде. Сварената чорба се поръсва със ситно нарязан магданоз. Поднася се топла, подправена с млян черен пипер и оцет на вкус.
Чорбата може да се застрои с кисело мляко и яйце.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп