Черешов пай
Приготвяне
1 час
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Черешите се поръсват с малко брашно, разбъркват се и се оставят. Яйцата, олиото, захарта и хладкото мляко се разбиват до побеляване. Прибавят се ванилията и брашното, колкото поеме за средно меко кексово тесто. По желание 1/3 от тестото може да се отдели и да се оцвети с 2 с.л. какао - след това могат да се редуват тъмна и светла част или тъмната да се разбърка леко в светлата.
В намаслена и набрашнена тавичка се изсипва сместа, отгоре се подреждат плодовете и се пече в предварително загрята фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп