Цървулки със сирене и кашкавал

Цървулки със сирене и кашкавал Лакомник

Бързи и лесни запечени сандвичи или предястия

Цървулки със сирене и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г брашно

300 мл топла вода

20 г мая за хляб

3 с.л. олио

1 ч.л. сол

1 ч.л. захар

250 г сирене

150 г кашкавал настърган

3 с.л. кисело мляко или сметана

чубрица

25 г масло

Начин на приготвянe

От изброените продукти се замесва еластично тесто. Оставя се да втаса около 45 минути. Сиренето се настъргва на едро ренде, прибавя се сметаната и сместа се обърква добре. Втасалото тесто се разделя на 10 топки. Всяка се разточва на кора с дебелина около 0.5 см. Върху нея се слага част плънката. Краищата се обръщат навътре, за да оформи цървулче. Така оформените цървулчета се поставят в намаслена тава, оставят се да втасат около 10 минути. Върху всяко се слагат бучици масло, поръсват се с чубрица. Цървулките се пекат в предварително загрята фурна при температура 180-200 С. Малко преди да са напълно готови се поръсват с настърган кашкавал и се запичат до златисто.

Още по темата
Още по темата
Мини пици с домати „10 минути”
В купа смесете продуктите за соса и разбъркайте добре. Загрейте фурната до 200 градуса. Изпечете питките, ако са от готово тесто за 5 минути или само ги затоплете,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц