Царевичен хляб с мащерка

Царевичен хляб с мащерка Лакомник
Царевичен хляб с мащерка
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г бяло брашно

90 г царевично брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

250 мл прясно мляко

1/2 ч.ч. сварена царевица

2 яйца

1 ч.л. сол

1 с.л. мед

1 с.л. прясна мащерка, нарязана на ситно или 1/2 с.л. сушена

4 с.л. стопено масло

Начин на приготвянe

В купа се смесват двата вида пресято брашно. Разбъркват се със солта и бакпулвера. Слага се сварената царевица. Разбиват се млякото, яйцата, половината масло и медът. Сипват се в брашнената смес. Разбъркват се. Сместа се изсипва в тавичка, намазана с масло, отгоре се намазва с останалото масло и се слага да се пече на 210°С за 25-30 мин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц