Хрупкави японски крилца



Приготвяне
40 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Натрошете чипса на ситни трохи с пасатора или в блендер.
Поръсете крилата със соевия сос и оставете в хладилника за поне 20 минути до 2 часа. Оваляйте крилата в оризовото брашно и ги изпържете в намаслен тиган на умерен огън или намаслена тавичка за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. Внимавайте да не изгорят, а само да хванат хрупкава коричка.
Разбъркайте сосовете с майонезата и сусамовото олио, докато се комбинират добре.
Сложете готовите крила в тенджера, полейте ги със соса и разклатете добре. Поднесете ги поръсени със сусам, лук, чипс и хайвер.
Още по темата

Загрейте фурната до 180 градуса и запечете за около 20 минути пилешки крила, подправени на вкус. Пригответе соса като смесите меса, соеви сос, пасирания чесън,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп