Хрупкави питки
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маята се размива в газираната вода заедно със захарта и се оставя за 10 мин да шупне. Брашното се пресява и с газираната вода с маята се замесва тесто, като към края на месенето се прибавят солта и разтопеното масло. Тестото се покрива с кърпа и се оставя на топло да втаса, да удвои обема си. След това се измесва още веднъж и се разделя на 12 питки. Подреждат се на разстояние в намаслена тава или върху хартия за печене, намокрят се със солена вода, покриват се и се оставят за 30 мин. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп