Холандски сладки хлебчета

Меки пухкави питки с приятно кисело-сладък плодов вкус


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Маята се смесва с млякото (леко топло) и захарта и се оставя за 10 мин. Брашното се пресява в купа с канелата и се прибавя шупналата смес. Разбърква се и се излива маслото. Всичко се омесва с бъркалка, а после с ръце до меко тесто. Поставя се в намаслена купа (достатъчно голяма, за да може да втаса) и се оставя на топло за 1 ч. Към втасалото тесто се прибавят сушените плодове и се размесва леко, докато се поемат. Тестото се разделя на равни топчета, които се поставят на разстояние в тава върху хартия за печене. Оставят се да втасат отново за 30 мин. По желание се намазват с разбит жълтък.
Пекат се на 180º за около 20-25 минути, докато удвоят обема си и станат златисти.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп