




Разтворете маята в малко вода със стайна температура и после смесете с брашното. Разбъркайте и постепенно с бъркане прибавете и останалата вода. Прибавяйте на части като следите гъстотата на тестото. Ако стане достатъчно гъсто, спрете да добавяте вода. Замесете с ръце тесто и месете 10-ина минути докато стане на еластично. Покрийте и оставете в топло помещение докато втаса (около 2 часа). Тестото е втасало, когато удвои обема си. Премесете още веднъж и оставете да втаса втори път. Вземете тестото в ръце и оформете дълго и тясно колкото дланта ви руло. Нарежете от него парчета големи колкото дланта ви и ги оформете на топки. Оставете да престоят половин час. Варете хлебчетата на пара за 20-25 минути.
Може да придадете форма по избор на получените топки. Например да усучете леко отгоре или да оформите връхче.
