Херинга на грил с мента и естрагон

Херинга на грил с мента и естрагон Лакомник
Херинга на грил с мента и естрагон
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 с.л. прясна мента, наситнена

4 с.л. магданоз, наситнен

4 с.л. естрагон, наситнен

4 б. херинга, почистена

сол на вкус

черен пипер на вкус

сок от 1 лимон

4 с.л. масло

1 с.л. олио за намазване

За гарнитура:

200 г варени пресни картофи

1 ч.ч. зелен фасул от консерва

Начин на приготвянe

Смесете всички пресни подправки и ги разпределете като напълните във всяка риба. Оставете малко за поръсване при сервиране. Зашийте рибите и направете два или три малки разреза по дължина на рибата. Подправете със сол и черен пипер и посипете с лимонов сок. Размажете добре солта, черния пипер и лимоновия сок по цялата риба и оставете да престои така в хладилник за около 1 час.

Загрейте скарата и я намажете с олио.

Върху всяка риба сложете кубче масло и после преместете рибата на скарата. Печете по 6 минути от двете страни като ръсите с лимонов сок. Преместете в чиния и гарнирайте с картофи и зелен фасул.

 

*Рецептата може да се приготви и със скумрия и пъстърва.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц