Хашлама

Хашлама Лакомник

Нестандартен специалитет за вечеря и на гостите

Хашлама
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 кг агнешка плешка
500 г картофи
2 домата
4 чушки
2 люти чушки
2 глави лук
250 мл бира
4-5 скилидки чесън
сол
магданоз
копър

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на парчета около 150-200 г, слагат се в голяма тенджера и се заливат с 2 л вода. Варят се 40 мин.

Доматите, картофите и чушките се нарязват на едро и се прибавят към месото. Щом поомекнат, се осоляват, прибавят се нарязаният на шайби лук, нарязаните на ситно магданоз и копър и нарязаният на едро чесън.

Накрая ястието се залива с бирата и се оставя да ври около 30 мин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц