Френска печена празнична супа
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът се нарязва на ситно и се запържва се в маслото до достигане на карамелен цвят, като се бърка постоянно. Добавят се виното и бульона. Оставя се да заври и се оставя да ври 10 мин. Междувременно сирената рокфор и камембер се натрошават и се разбъркват заедно с коняка и се овкусяват с черен пипер. Кремът от сирената се добавя към врящия бульон и се оставя да ври още 2 мин., като се бърка постоянно. Бульонът се овкусява с лют пипер и се сипва в термоустойчиви чаши. Франзелата се нарязва на тънки филии, които се препичат във фурната. Филиите се разпределят в чашите със супа. Върху тях се разпределя настърганото сирене. Слагат се във фурна, за да се запече сиренето, след което се сервира гореща.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп