Френска лучена супа с чедар

Френска лучена супа с чедар Лакомник
Френска лучена супа с чедар
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г лук, настърган

4 ч.ч. телешки бульон

60 г масло

1 скилидка чесън, намачкана

1/2 дафинов лист

1 щипка мащерка

1 с.л. доматено пюре

90 г сирене чедър, настъргано

4 филии хляб

1 с.л. брашно

сол

пипер

 

Начин на приготвянe

Разтопете маслото и прибавете лука и чесъна. Гответе докато почервенеят като бъркате от време навреме. Добавете брашното и гответе още няколко минути. Добавете телешкия бульон постепенно, а после и доматеното пюре. Добавете дафиновия лист и мащерката. Преместете в тенджера и подправете със сол и пипер. Намалете огъня и оставете да къкри за 15 минути. Препечете филийките и отрежете кръг от всяка. Поръсете я със сирене чедър и го притиснете, за да се разтопи. При сервиране поставете тост върху всяка порция супа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц