

Певицата Марияна Попова не крие, че в нейния дом истинският кулинар е мъжът й Ханес. Като истински италианец той приготвя умело както паста, така и различни морски дарове. Марияна се учи от него, а една от любимите й рецепти е филе от лаврак с бяло вино.
Филе от лаврак с бяло вино
Необходими продукти:
1 кг филе от лаврак
200 г масло
1 глава лук
3-4 моркова
стрък керевиз
сол
черен пипер
200 г бяло вино
50 г брашно
300 г картофи
300 г гъби печурки
магданоз
Начин на приготвяне:
Филетата се нарязват. Тенджерата се намазва с масло. В нея се слагат нарязаният лук, морковите, нарязани на кръгчета и керевизът на филийки. Филетата, посолени и поръсени с черен пипер, се нареждат върху зеленчука, заливат се с бяло вино и 1 ч.ч. вода, захлупват се с капак и се поставят във фурната да се варят на слаб огън около 20 минути. Приготвя се сос бешамел. Филетата, наредени на чинията, се поливат с приготвения сос и се гарнират с изпържени дребни пресни картофи, сварени и глазирани с масло, с моркови на колелца и с пресни гъби на филийки. Отгоре се поръсва ситно нарязан магданоз. Сервира се топло.
