Украсете дома за празниците

Украсете дома за празниците Лакомник

Червено и зелено е класическата комбинация за Коледа

Украсете дома за празниците
Автор:Лакомник

Когато идва Коледа, всички искаме да украсим дома си както подобава за празника -сцената на Рождество, коледно дърво, венец за масата, фигурки на дядо Коледа, изкуствен сняг за прозорците и какво ли още не.

 

Ако сте се изморили да украсявате всяка година по един и същи начин, не се притеснявайте! Ще ви дадем най-добрите съвети как да направите по оригинален начин вашата коледна украса. Бъдете сигурни, че гостите ви ще останат поразени!

Редно е за коледните празници къщата ви да има нов, празничен, но в никакъв случай натруфен вид. Това не трудно, ако следвате нашите основни насоки.

Най-типичните коледни цветове са червеното и зеленото. Но да украсите дома си само с тези два цвята би било скучно. Можете да комбинирате със сребристо или златно. Кремаво и винено червено са също добри варианти. Търсете контраста между цветовете..

За тези, които не искат да купуват всяка година истинско дръвче, за да изхвърлят след една седмица на боклука, има вече голямо разнообразие от изкуствени елхи, които траят с години.Още повече, че така няма да чистите непрестанно нападали по пода иглички.

 

Какво да сложим на елхата

 

Класическа украса: Идеална е за къщи, в които няма малки деца. Подходяща е също за работното място, за офиса. Елховото дръвче се украсява с един цвят, но във всичките му тонове. Например- всички украшения са в златисто или сребристо. Хубаво е да добавите и Коледна звезда на върха, както и декоративни подаръци под елхата.

 

Новаторска украса: За тези от вас, за които Коледа идва като нещо ново всяка година.дървото за украсяване е изкуствено, по възможност в цвят, различен от зеления. Най-добре е елхата да е бяла, а украшенията да са в “неколедни” цветове като синьо и жълто. Що се отнася до вида на украшенията, те са класическите топки и гирлянди.

 

Украса за деца: Духът на Коледа ще ги вдъхнови да сътворяват какви ли не украси за елхата. Можете да направите малко подаръчета, които да се закачат - цветни топки, хартиени фигурки. В дом, в който има малки деца, не е подходящо да се използват стъклени топки, защото са опасни за здравето на децата.

 

Направете сами

Ако ви омръзнало да гледате всяка година едни същи гирлянди, играчки и светещи лампички по новогодишната си елха, направете украсата сами.

Може би си спомняте как ефективно и ефектно се оползотворяваха преди години цеофаните от шоколодите. В тях се увиваха орехи или дори по-дребни шишарки, които после с помощта на конец се прикрепяха на елхата. Бързо, лесно и най-евтино, твое лично украшение.

Друг начин за натурална украса са пуканките – нанизани на конец като за сурвачка, те се превръщат в уникална гирлянда. В такава може лесно да се превърне и парче памук или вълна, което раздърпате леко. Към получената нишка можете на зъвържете червен и син конец, за здраве и да пази от уроки.

Ако имате натрошени играчки от предната година, не ги изхвърляйте. Надробете ги още докато се получи прахобразна смес. Нанесете ги върху картинка на любимия анимационен герой на детето си, върху която на места се капнали малко прозрачно лепило. Местата от картинката, нанесени с лепило ще блеснат от коледната смес, която сте получили от натрошените играчки.

Направете снежинки и други фигурки от хартия, сгъната на четири или повече, която се изрязва в различни форми. След като разгънете хартията, се получават чудесни форми.

И накрая – ръзвихрете се и сътворете своята лична уникална украса за най-семейния празник!

Още по темата
Още по темата
Как да почистите експресно
Почистването на дома е много личен въпрос и въпреки че всеки го прави, вие трябва да се ръководите от собствените си стандарти, а не да се опитвате да лъскате...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц