Турско реване

Сочен сладкиш с вкус на екзотика и нежност


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Първо разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме олиото, прясното мляко и продължаваме да бъркаме. След това брашното със содата, ситно смлените орехи и гриса. Слага се във тавичка и се пече в предварително нагрята фурна - 170С градуса около 45 минути. Отделно се прави сиропа, който ври около 15 минути и оставяте да изстине напълно. Горещото реване извадено от фурната се залива с изстиналия сироп.
Още по темата

Най-напред се приготвя сиропа от изброените продукти (без ванилията), сипани в тенджерка, поставена върху котлона. Бърка се непрекъснато, докато се разтопи захарта....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп