Трюфели със захаросани портокали "Св. Валентин"
Приготвяне
60 минути
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Натрошете шоколада, прибавете маслото, брендито и разтопете на водна баня, като след това оставите да се охлади на стайна температура. Прибавете сметаната, жълтъка и леко разбийте с вилица, като при необходимост може да добавите още пудра захар. Покрийте шоколадовата смес и оставете да престои 2 часа в хладилника.
Поръсете какао в чинията, от шоколадовата смес оформете топчета и ги оваляйте в какаото. В центъра на всеки трюфел сложете по един захаросан портокал.
Още по темата
Шоколадът, сметаната и маслото се загряват на водна баня до разтапяне на шоколада, като се бъркат постоянно, снема се от огъня, добавя се ликьора и се оставя да...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп