Тригуни със сирене
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Кипва се водата заедно с млякото, маслото и солта. При непрекъснато бъркане се сипва брашното и се бърка, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Сваля се от огъня да се охлади и се прибавят яйцата едно по едно. Омесва се твърдо тесто и се разстила върху намаслена плоскост на тънка кора, която се нарязва на квадрати. В средата на всеки квадрат се слага по малко от плънката и се сгъва по диагонал, като краищата се притискат. Тригуните се намазват с разбито в малко вода яйце и се пекат до златисто в силна фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп