Треска със зелен фасул във винен сос

Треска със зелен фасул във винен сос Лакомник
Треска със зелен фасул във винен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета от треска, по 200 г всяко

1 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

4 пера от зелен лук

2 с.л. копър, нарязан на ситно

1 ч.ч. бяло вино

сок и кората от 1 лимон

¼ ч.ч. магданоз, нарязан на ситно

1 с.л. зехтин

400 г сварен зелен фасул

сол на вкус

бял пипер на вкус

Начин на приготвянe

Измийте рибата и я намажете обилно със сол и бял пипер. Загрейте 1 с.л. зехтин и запържете ситно нарязания чесън, прибавете лука, копъра, виното, лимоновия сок, кората от лимона и оставете да кипнат. Прибавете рибата, покрийте с капак и оставете за 8 минути. Извадете продуктите в чинии за сервиране, кипнете отново соса и варете докато се сгъсти. Прибавете магданоза, оставете още 2-3 минути и залейте рибата със соса. Гарнирайте със зеления фасул.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц