Треска по провансалски

Треска по провансалски Лакомник
Треска по провансалски
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г риба треска

600 г картофи

100 мл прясно мляко

2-3 дафинови листа

1-2 стръка мащерка

1-2 стръка магданоз

2 скилидки чесън

100 г гъста сметана

50 г маслини без костилки

1 стрък керевиз

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Накиснете рибата във студена вода за да отделите излишната сол. Сварете картофите в подсолена вода за 20 минути. Изцедете водата и обелете картофите и ги намачкайте. Изцедете рибата от водата и я нарежете на малки парчета. Сипете вода в тенджера и млякото, прибавете подправките и оставете да кипнат. Намалете температурата и добавете рибата и я варете 8 минути. Изцедете водата, пасирайте рибата и я оставете да се охлади.  Загрейте в тиган 1 с.л. зехтин със сметаната, прибавете ситно нарязания чесън и подправете с черен пипер. Оставете да кипне и прибавете треската и картофите. Разбъркайте добре на слаб огън докато  получите еднородна смес. Сложете сместа в тава и запечете в загрята до 180 градуса фурна до златиста коричка. При сервиране поръсете с маслини и ситно нарязания керевиз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц