Торфен сладкиш

Торфен сладкиш Лакомник
Торфен сладкиш
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Мария Ташева, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

За блата:
400 г брашно
250 г масло
3-4 с.л. какао
100 г захар
За плънката:
4 яйца
150 г захар
100 г кисело мляко
500 г извара
2 ванилии
2-3 с.л. брашно

Начин на приготвянe

Продуктите за блата се смесват в дълбок съд, като маслото трябва да е на стайна температура. Разбъркват се добре, претриват се, за да станат на трохи. 

Отделно се смесват продуктите за плънката и се пасират с пасатор или в блендер, за да се получи хомогенна смес.

Във форма с отделящо се дъно, леко намазнена, се поръсват половината от какаовите трохи (това са трохите за блата). Отгоре се изсипва сместа за плънката и се завършва с посипване на останалите трохи.

Сладкишът се пече при 180 градуса около 45-50 минути, като се поставя в загрята фурна.

Оставя се да се охлади напълно и тогава се нарязва.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц