Тортия със зеленчуци
Испанска зеленчукова пита на тиган
Приготвяне
60 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко. След като се охладят се намачкват, но не на пюре. Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавя се черен пипер, наситненият лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите, магданозът и зеленчуците. Сместа се обърква много добре. Изпича се в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно. След като се изпече ,се намазва с масло и се поднася.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп