Тортила

Тортила Лакомник
Тортила
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г брашно

200 г царевично брашно

1 к.ч. разтопена мас или олио

200 г светла бира (или вода)

1 ч.л. сол

Пълнеж (по желание):

смляно или ситно нарязано варено или печено месо по избор

ситно нарязан лук

варени яйца

настърган кашкавал или сирене

лютив или сладък доматен сос със фасул

чили на прах

Начин на приготвянe

Замесва се меко тесто от брашното, мазнината, бирата и солта, прави се на топки с големина на яйце. Оставя се около 15 минути да отлежи и се разточва на тънка питка с диаметър 12-15 см. Пече се върху плоча (не много силно нагрята, за да не изгори). Тортилата се обръща в момента когато се получат мехурчета. Сервира се с пълнеж по желание или вместо хляб.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц