Торта “Яни”



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Първо приготвяме сместа за блата, смесвайки яйцата, захарта, брашното, ванилията и бакпулвера (ако желаете, добавете какао). Всичко това добре се разбърква и се разделя на две части. Намазваме с масло (олио) тавичката и слагаме да печем първия блат на 180 градуса за около 15 минути (проверяваме за всеки случай дали е готов).
След като първият е готов, слагаме втория, а първия го поставяме в подходящ съд и го напояваме с половината сок от компота. Пасираме кивитата и бананите и ги слагаме върху първия блат, който предварително сме оградили с бита сметана. Същото действие правим и със следващия блат. И – воала! Нашата вкусна и сочна торта “Яни” е готова.
Това е моята рецепта, надявам се да ви е харесала и успех занапред!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп