Торта с целувка



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

6

Начин на приготвянe
Брашното, солта и половината от маслото се размесват, като се търкат с дланите на ръцете. Прибавя се водата и се меси енергично. Тестото се оформя на топка, като това се прави три пъти, след което се оставя да престои на топло. Разстила се в намаслена тавичка, намазва се с крем, получен от разтопеното масло и захарта, разбитото яйце и настърганата лимонова кора. Пече се в умерена фурна 30-35 мин. Белтъците се разбиват на гъст сняг с пудрата захар и щипка сол. Получената смес се разстила върху опечената торта и се запича за няколко минути до златисто.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп