Торта с манго

Торта с манго Лакомник
Торта с манго
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

1 яйце

50 г брашно

50 г захар

½ ч..л. бакпулвер

За крема и заливката:

4 г желатин

500 г извара

250 мл сок от манго от пасирани плодове

300 г сметана

200 мл нектар от манго

1 пакет плодово желе

2 с. л. захар

Начин на приготвянe

Фурната се загрява до 180 градуса. Жълтъкът на яйцето се отделя от белтъка и се разбива. Жълтъкът се разбива с 2 с. л. топла вода и захар. В жълтъчената смес се прибавя разбития белтък. В брашното се прибавя бакпулвера и се разбърква бързо с готовата смес. 

Получената смес се слага върху пергаментова хартия в кексова форма с диаметър 26 см. и внимателно се заглажда отгоре. Пече се 10 минути, след което се отстранява от формата.

През това време желатина сложете желатина да попие в не голямо количество хладка вода. След това прибавете изварата. Малко количество от изварата се разбърква със сметаната. Готовият крем се поставя в хладилника за 15 мин. След като крема започва да се сгъстява се прибавя останалото количество сметана.

Бисквитената маса се поставя върху табла или голяма чиния с пергаментова хартия. Сложете крема и загладете от всички страни. Тортата се поставя за 4 часа в хладилник.

Манговият нектар се смесва с желето, прибавя се захарта и се бърка през цялото време до като кипне. Снема се от огъня и се оставя да се охлади. Получената заливка равномерно се разпределя равномерно върху крема и основата на тортата и се слага в хладилник. След около 60 мин. Тортата внимателно се разрязва на порционни парчета.  

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц