Торта с бисквитен блат и портокалово суфле (стъпка по стъпка)

Неустоим десерт, който се приготвя лесно и евтино


Приготвяне
50 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Стъпка 1
Пригответе блата, като разбиете яйцата, захарта и прибавите брашното. Разбъркайте добре и сипете тестото в намаслена тава, застлана с хартия и запечете за около 30-35 минути при 180 градуса.
Стъпка 2
За суфлето накиснете желатина в 150 мл хладка вода и оставете колкото е указано на опаковката. Загрейте, но не оставяйте да кипне, оставете леко да се охлади. Разбийте сметаната със захарта, прибавете сока, добавете желатина и разбъркайте.
Стъпка 3
Сложете на равен слой суфлето върху блата, заравнете и оставете в хладилника за 7-8 часа. Украсете с какао и сервирайте.
Още по темата

От Милена Петрова, Бургас
Необходими продукти:
6 яйца
1 ч.ч. захар + 7 с.л.
1 л прясно мляко
4 с.л. брашно
3 с.л. желатин
1 ванилия
какао
1 1/2 пак. чаени...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп