
Изкусително предложение за празничен десерт от наша читателка




Желатинът се поставя да набъбне в студена вода, загрява се, за да се разтопи. В купа се смесват пресятата пудра захар и нишестето. Прави се кладенче и се излива охладеният желатин. Омесва се добре. Ако е сухо, се слагат няколко капки вода, ако лепне - захар. Като се омеси, се намазва с масло и се оформя руло, завива се във фолио и се оставя в хладилника да престои. След това се оцветява по желание и се изработват розите.
На тортата:
Водата се кипва и към нея се прибавят кафето, захарта, ликьорът, ромовата есенция. Сметаната се разбива с миксер, прибавя се пудрата захар. Кремът тирамису се приготвя според указанието на пакетчето. Във форма за торта се редят: бишкотите, потопени за секунди в течността, се слагат на дъното на формата. Поставя се кремът, пак бишкоти - напоени, сметана и пак бишкоти. Отгоре тортата се намазва със сметана и се украсява по желание. Най-отгоре се аранжират розите. Оставя се в хладилник да преседи една нощ.
