Торта парфе
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
На блата:
Бисквитите се смилат и се смесват със сметаната. Разстила се във форма за торта с откопчаващи се стени. Маже се с ягодов конфитюр и отгоре се редят ягодите.
На крем 1:
Сметаната се разбива и се смесва с разтворения желатин (на водна баня). Разделя се наполовина и едната част се смесва с какаото. Разпределят се една върху друга. (Аз не прецених правилно размера на формата, която имам и затова нямам какаов пласт.)
На крем 2:
Плодовото мляко се смесва с разтворения желатин. Изсипва се върху другите пластове. Оставя се 12 часа в хладилника. Украсява се с разбитата сметана и ягоди. Тъй като нямах ягоди, за повече цвят сложих червено желе за торта. Може и да се използват други плодове и плодови млека според фантазията ви.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп