
Красиво и вкусно предложение за безмесно предястие или основно ястие




Настъргват се килограм тиквички и се изцеждат добре. Добавят се 3-4 яйца и около една чаена чаша брашно. Може повече или по-малко, но гъстотата на тестото трябва да е като на сметана. Ако се сложи повече брашно става по-сухо. Слагат се 2 щипки сода, може да добавите и малко натрошено сирене или извара и копър. Разбъркайте много добре печете блатове от около сантиметър дебели. Могат да се пекат на фурна или на котлон като палачинки. Важно е огънят да е умерен до слаб, за да се изпекат равномерно. После ги слепвате с пълнежа. Един от най-вкусните варианти е блатовете да се слепят с крем от равни количества майонеза и заквасена сметана с пасиран в тях чесън. Маже се всеки блат с тази смес, а върху нея се подреждат кръгчета домати и се поръсва с копър, босилек или пера от пресен лук или чесън и кашкавал или сирене. Така се подреждат всички блатове от тиквички. Най-отгоре завършете с домати, настъргано сирене или кашкавали поръсете с пера от пресен лук или копър.
Приятен апетит!
